Het is belangrijk dat uw website snel draait. Bezoekers haken gauw af als ze te lang moeten wachten tot de inhoud geladen is. Een van de nadelen van WordPress is dat het al gauw traag werkt als er te veel Plug-ins zijn toegevoegd omdat die veel plek innemen op de server. Het is mogelijk om zelf een aantal aanpassingen of veranderingen te maken die hier een positieve invloed op hebben. Hier volgt lijst van een aantal handelingen die uw WordPress website sneller maken.

Het testen van de snelheid Terug naar boven

Voordat u begint is het zaak om de snelheid van uw website te testen zodat u weet waar u mee te maken hebt. De laadsnelheid van uw website is gemakkelijk te meten met Pingdom of Pagespeed. Dit zijn twee tools die online te vinden zijn. Als de laadtijd onder de twee seconden ligt dan is er in principe geen reden om actie te ondernemen. Als het daar boven ligt zijn er een aantal wijzigingen die u kunt maken die de snelheid zullen verbeteren.

De host Terug naar boven

Dit is de basis van elke website, de host bepaalt voor een gedeelte de snelheid. En het is vaak het geval dat goedkopere keuzes niet altijd de beste kwaliteit bieden. Er zijn ook hosts te vinden die zich specialiseren in snellere WordPress websites. En overschakelen is simpel want een gratis verhuisservice is deel van elk WordPress hosting pakket.

De database Terug naar boven

Naast een schone server is het ook belangrijk de SQL database schoon te houden. Gooi oude posts, revisies, afbeeldingen en spam reacties die verwijderd kunnen worden regelmatig weg. De database is gemakkelijk te optimaliseren met de Plug-in WP-Optimize en Akismet verwijdert spam.

Het Thema Terug naar boven

Controleer het thema dat u gebruikt voor uw WordPress website. Sommige van de beschikbare thema’s lopen op hele zware Plug-ins die de snelheid direct beïnvloeden. Daarom is het belangrijk een ‘light weight’ WordPress thema te kiezen die zo weinig mogelijk HTML, CSS en Javascript gebruikt en alleen de functies biedt die daadwerkelijk nodig zijn. Een goede indicator voor een light weight thema is het aantal configuraties dat mogelijk is, hoe lager hoe beter.

Plug-ins Terug naar boven

Een Plug-in is een software toevoeging aan de server en hoe meer software er op de server staat, hoe minder snel hij loopt. Het is dus altijd de moeite waard om uw Plug-ins te analyseren en te kijken welke het meeste ruimte in beslag nemen. Dan is het afvragen of alle Plug-ins ook wel echt nodig zijn. Het opschonen van de server zal uw WordPress website sneller maken.

Cache Plug-in installeren Terug naar boven

Er is net aangeraden Plug-ins te verwijderen, maar het installeren van een cache Plug-in kan wel degelijk de snelheid van een website verbeteren. Een cache is een tijdelijke opslagplaats voor uw bestanden. Voor WordPress zijn de meest bekende W3 Total Cache en Quick Cache. Deze zijn onder het menu ‘Plugins’ te vinden op het WordPress dashboard.

Minder is sneller Terug naar boven

Het is ook verstandig om uw website goed door te lopen en overbodige elementen te verwijderen. Vraag ook hier uzelf af of bepaalde bestanddelen zoals bewegende afbeeldingen wel echt iets toevoegen. Ook is het mogelijk de afmeting van afbeeldingen te verkleinen.

Foutieve verwijzingen Terug naar boven

Het kan zijn dat bronnen waarnaar wordt verwezen op uw WordPress website niet meer bestaan. Echter, de browser besteedt wel tijd om ze te proberen te laden en dat kost tijd. Ook in het belang van Search Engine Optimalization (SEO) is het belangrijk deze bronnen te verwijderen of te corrigeren. Dit is makkelijk te doen door de gratis tool Screaming Frog te downloaden en een scan uit te voeren op uw website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *