In principe kost het maken van een WordPress website niets. Of het verstandig is om niets te betalen is de volgende vraag. Er zijn een aantal componenten waar in geïnvesteerd moet worden om een succesvolle website te krijgen. En ook hier geldt over het algemeen, hoe meer u uitgeeft hoe professioneler en effectiever de website. Het hangt er ten eerste van af wat het doel is van de website. Als het klanten binnenhaalt en dus uw loon betaalt, is het zeker de moeite om meer te investeren door een website te laten ontwerpen. Als het een blog betreft dat vooral bedoeld is voor familie en vrienden kan het ook gratis. Wat kost een WordPress website? Dit hangt af van het doel en de kwaliteit van de website.

Gratis Terug naar boven

Als u als hobby een website wilt maken die niet bedoeld is voor een groot publiek of als professionele website, dan kunt u bij WordPress een gratis website aanvragen op het WordPress domein. Deze keuze geeft weinig controle over hoe de website er uit komt te zien, het is mogelijk te kiezen uit thema’s en extra’s kosten dan wel geld.

Domeinnaam en hosting Terug naar boven

De domeinnaam is de naam die verwijst naar een locatie op het internet. In een internet adres staat de domeinnaam voor de extensie (bijvoorbeeld .nl) en achter het www. gedeelte. De hosting is de huur van een plek op een server zodat de website het internet op kan. Dit wordt maandelijks betaald en meestal krijgt u hier dan ook het gebruik van een helpdesk bij en een bepaalde geheugenlimiet. De domeinnaam is niet kostbaar en dit hoeft ook niet. De hosting echter, kan in prijs oplopen naar aanleiding van wat u van de host vraagt. Hoe meer geheugen, hoe sneller de website bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat de hosting de nieuwste PHP versie biedt, genoeg geheugen heeft en dat er de mogelijkheid is om een database aan te maken met SQL.

Een website laten ontwikkelen Terug naar boven

Behalve voor de domeinnaam en hosting, kiezen de meeste mensen er ook voor om de website te laten ontwerpen en samenstellen. Tenzij u veel ervaring heeft in het bouwen van websites is dit zeker de moeite waard. Er zijn dingen die een professional wel weet en rekening mee houdt, zoals de SEO gerichtheid en de gebruiksvriendelijkheid. Een website te laten ontwikkelen kost een eenmalig bedrag en wordt volledig in overleg met klanten gedaan. Ook is het mogelijk om daarna ook het onderhoud uit te besteden. Denk hierbij aan het opschonen om de website te versnellen en het weghalen van links die niet meer werken of nieuws dat niet meer relevant is. Het is natuurlijk van belang hoe veel rendement u verwacht van uw website om te kijken of een investering in het maken en onderhouden van uw website de moeite waard is.

Search Engine Optimalization Terug naar boven

Een ander voordeel van een op maat gemaakte website is dat hij vast en zeker gericht is op Search Engine Optimalization (SEO). Dat betekent dat bij het zoeken in zoekmachines uw website als één van de eersten naar voren komt in de zoekresultaten. Er zijn een aantal instellingen en aanpassingen waarmee u dit kunt verwezenlijken, echter die kunnen aardig technisch zijn en niet het juiste resultaat opleveren. Als u de website door iemand laat maken die er verstand van heeft kunt u er zeker van zijn dat al de instellingen goed staan en dat tijdens het onderhoud ook gezorgd wordt dat de SEO optimaal blijft. En hoe eerder in de zoekresultaten, hoe meer bezoekers uiteraard.

De uiteindelijke kosten Terug naar boven

Maar wat kost een WordPress website nu? Het antwoord ligt tussen gratis en duizenden euro’s. Startende ondernemers met een gelimiteerd budget hoeven geen fortuin te investeren, maar bestaande en goedlopende bedrijven die hun website willen optimaliseren kunnen zich ook meer veroorloven en een expert betalen. Het ontwerpen van een website kan tussen 1500 euro en 5000 euro kosten en het hosting pakket van 5 euro tot 30 euro per maand. Verder zijn er mogelijke kosten voor het huren van een freelancer om teksten te schrijven, een professionele fotograaf voor afbeeldingen en WordPress Plug-ins.

Ook geïnteresseerd?

WordPress webshop laten maken

Veel eigenaren van webshops gebruiken WordPress als Content Management System voor hun webshop. Er zijn een aantal voorgeprogrammeerde thema’s speciaal voor deze branche. Zo creëert u voor de klanten het beste gebruikersgemak, de juiste opbouw en download u de correcte Plug-ins. Een WordPress webshop laten maken neemt u veel tijd uit handen, helemaal als u …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *